6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui
Tips & Panduan

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib diketahui.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui  – Sambil kak fara scroll smartphone, kak fara terbaca artikel berkaitan Kanser Payudara Lelaki. Seram tengok. Mana tak nye, berlubang, berkudis.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

Menakutkan kan.. kak fara terus meluru dan tunjuk pada suami. Kak fara ingatkan pada suami supaya jaga pemakanan. Nanti Obes, bahaya. Macam-macam penyakit timbul. Antaranya Kanser Payudara Lelaki.

So, korang yang sayangkan suami korang, patut ingatkan mereka juga. Bukan obes je menjadi faktor Kanser Payudara Lelaki. Ada 6 faktor kanser payudara lelaki yang wajib diketahui.

1) Faktor 1: Berusia.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

 

2. Faktor 2: Memiliki sejarah keluarga yang didiagnos dengan barah payu dara.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

 

3. Faktor 3: Terdedah pada rawatan radiasi.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

 

4. Faktor 4: Penyakit hati yang kronik.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

 

5. Faktor 5: Berhadapan dengan masalah hormon perempuan berlebihan (sindrom klinefelter).

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

6. Faktor 6: Obesiti.

6 Faktor Kanser Payudara Lelaki Yang Wajib Diketahui

Walaupun korang seorang lelaki, kemungkinan untuk diserang barah payu dara tetap ada, apatah lagi jika korang obes dan lahir dalam keluarga yang memiliki sejarah penyakit itu.

Bersempena bulan Oktober bulan kesedaran Kanser Payudara. Jom kita berkempen ramai-ramai tingkatkan kesedaran kita dalam menjaga kesihatan kita sekeluarga.

Untuk itu, kak fara bakal mengadakan Charity Zumba with Baby for Beast Cancer pada 22 Oktober 2017 bertempat di The Venue, Shah Alam.

Ramai tau yang terlibat.. meriah program amal ini.

Sambil beriadah kita menderma kepada pesakit Kanser Payudara.

Untuk Tempahan Tiket, Sila Tekan Gambar dibawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *