Cara Turunkan Kuning Bayi Dengan Cepat . Nombor 5 Sangat Membantu !
Tips & Panduan

Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap

Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap

Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap – Mula-mula kak fara macam pelik bila baca perkongsian ibu ni.Heh.Boleh ke turunkan demam kuning dengan air sirap ek?

Tapi bila si ibu yang berkongsi tu cakap ada perubahan bila dicuba pada anaknya. Apa lagi, memang menjadi la tu kan? Sebenarnya tak salah nak mencuba selagi ianya tak memudaratkan si anak.

InsyaAllah doakan yang baik-baik sahaja.

Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap

Ekin nak cerita sedikit memandangkan ramai lagi ibu2 dekat luar sana masih tak tahu dan ada yang tak percaya “eh air sirap je pun” 😂

21/7 Iskandar syafiq dilahirkan..

22/7 doctor sah kan Iskandar syafiq ada jaundis (kuning) dan bermula lah episod kedua2 tangan Iskandar syafiq kena ambil darah then dipisahkan dgn mommy sbb kena duduk bawah lampu 😭 hati mak mana yg sanggup tengok kaki tangan anak nye kena cucuk ambil darah.. Allahu 😭😭

Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap

Ok cerita nya Iskandar syafiq ada prolog jaundis.. Nak dekat sebulan oii kuning nye x turun2 😭 keluar masuk hospital. Ulang alik ke klinik Tiap2 hari tak payah cerita la.

Mommy pantang pun entah kemana..bermacam2 petua orang bg dah cuba. Tak ada satu pun mommy tak buat untuk awk sayang.. Semua dah buat! Tapi kuning still masih tinggi.. Bacaan awk xpernah bawah 10.. Semua belas2 😫

Akhirnya dapat petua dari mama Chinta Stida Aishiteru suruh mandi kan Iskandar syafiq dgn air sirap.. Mommy terus buat sayang.. 3hari mandi berturut2.. 3x sehari mandi.

Dan sekarang alhamdulillah Iskandar syafiq sihat dengan jaya nya.. 😍

Kepada mommy to be atau pun baru lepas melahirkan yg baby ada kuning.. Ikhtiar la cuba mandi kan dengan air sirap.. Insya Allah

Jgn la belagak mendabik dada “alah air sirap je pun” 😫
Positif kan diri selalu

Sanggup ke korang tengok hari2 anak kena ambil darah lepas tu dengar anak menangis kesakitan.. X sanggup oii 😅

Kita hanya ikhtiar yang memberi penyembuhan adalah Allah swt

Jadi ibu-ibu diluar sana boleh cuba cara untuk turunkan demam kuning ni ye.Ianya tak memudaratkan InsyaAllah.


P/S: Hi mommies.. Jom lawati Kedai Fesyen Ibu Mengandung Kak Fara. Banyak KOLEKSI BLOUSE, JUBAH, KURUNG, SELUAR yang sangat cantik dan banyak pilihan warna. Fesyen baju mengandung PALING UP TO DATE dan TERKINI sangat SELESA sesuai untuk bersiar-siar, kerja pejabat, Majlis mahupun di rumah. Sila dapatkan harga DISKAUN dengan melayari Website >> FURBY MOMS << 

Untuk maklumat lanjut boleh layari:

Fanpage Facebook FURBY MOMS
Instagram FURBY MOMS
Website FURBY MOMS

1 thought on “Cara-Cara Turunkan Demam Kuning Dengan Air Sirap”

  1. sirap yg ada gula ke ? cordial tu ke? atau pewarna dan perasa rose tuu.kan kalo kita nak buat sendiri sirap kita menggunakan perasa rose dan gula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *