Fesyen Ibu Mengandung

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan– Bila dah selamat bersalin,perkara yang ibu-ibu yang ‘kaki berjalan’ pening nak fikir ialah macam mana nak menyusukan baby bila berada di luar rumah kan?

Kalau duk rumah,tak kisah.Selak je tak ada orang nak tengok.

Tapi alahai kalau di shopping mall ke, atau di kedai makan semua benda nak kena cover. Kadang-kadang selalu pakai nursing cover pun merimaskan jugak. Kesian kat baby panas kena selubung.

Macam kak fara,kak fara bukan jenis boleh duk rumah je manjang.

Ada je kerja yang nak dibuat dekat luar. Si mariam memang kena bawak sama. Tak kan nak tinggal. Nak letak dekat pengasuh pun serba salah lagi sebab masih kecil.

Pada mulanya memang kak fara suka pakai nursing cover, tapi lepas kak fara tengok si mariam macam tak selesa asyik kena selubung macam tu, kesian pulak akak tengok. Tambah pulak panas kot kena selubung macam tu. Lain la kalau dalam nursing cover tu beraircond. Hehe

Lepas dah pening fikir jalan macam mana nak menyusukan si mariam tanpa perlu pakai nursing cover, kak fara cuba cari jalan lain iaitu beli baju yang mudah untuk menyusukan mariam.

Yang penting cari yang bergaya dan tidak old-fashioned.Hehe. Tak nak la cari design yang old school sangat. Nampak macam tua dari usia pulak.

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Antara yang butik baju mengandung yang best dan jual baju menyusu yang cantik-cantik ialah di FurbyMoms. Memang rambang mata bila nak memilih. Semua design baju menyusu diorang semua up-to-date dan praktikal taw.

Baju Menyusu Berkualiti Dan Berpatutan

Kak fara jatuh cinta bila tengok koleksi baju menyusu dari FurbyMoms. Kalau dalam poket berkepok-kepok, setiap design dan setiap warna kak fara rembat dah. Hehe. Tak pening dah nak mencari dekat butik lain. Satu tempat je dah cukup taw.

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Tips Bagaimana Menyusukan Anak Bila Keluar Jalan-Jalan

Baju Menyusu Furby Moms Berbaloi Dan Berpatutan

  • Wudhu’ Friendly
  • Nursing Friendly (selak je selamber)
  • Kain tak panas
  • Banyak warna yang cantik
  • Design dia moden dan bergaya

Kak fara berani cakap,kalau ibu-ibu cuci mata tengok koleksi baju menyusu butik FurbyMoms ni, mesti ibu-ibu jatuh cinta berkali-kali.

Sebab pattern baju menyusu diorang semua lawa dan latest taw. Ibu-ibu kena rajin stalk website dan facebook diorang sebab diorang selalu buat SALE. Memang jimat gila kalau time SALE taw.

Sembang banyak pun tak jadi.

Apa kata ibu sekalian pergi cuci mata dekat website diorang. Nanti dah berkenan rembat cepat-cepat sebab stok diorang selalu sangat sold out. Sampai ada yang menangis berlapkan hujung bucu skirt. Hehe.

Ok kak fara harap ibu-ibu dah ada tempat ‘baru’ nak melepak cuci mata weekend nanti. Hehe. Layari Facebook: FurbyMoms-Butik Baju Maternity Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *